anabole steroïde

Anabole Steroïde: goed en slecht

Heb ik steroïden nodig?

Iedereen die vroeg of laat traint, staat voor het probleem van het stoppen van de groei van spiermassa. Wanneer de veranderingen in het trainingsprogramma en de optimalisatie van het dieet uiteindelijk niet meer werken, komen er steeds meer gedachten naar het gebruik van anabole steroïde.

Voordat we echter beslissen over het gebruik van anabole steroïde voor spiergroei, moeten we de gevolgen objectief afwegen. Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met de voordelen – een set van 5-10 kg spier- en vetverbranding, maar ook minnen – risico’s voor fysieke en psychische gezondheid.

Wat zijn anabole steroïde?

Anabole steroïden zijn chemische stoffen die de vorming en vernieuwing van cellen, weefsels en spierstructuren versnellen en andere anabole processen versterken. In de sport worden ze gebruikt als doping, waardoor het uithoudingsvermogen toeneemt en de spiermassa toeneemt.

Steroïden zijn een synthetische variatie van mannelijke geslachtshormonen (testosteron en anderen), ze imiteren wanneer ze het lichaam van hun actie binnendringen. Bekend sinds de jaren 50 van de vorige eeuw, werden ze oorspronkelijk gebruikt om spierverlies bij bedlegerige patiënten tegen te gaan.

Bijna alle genoemde bijwerkingen zijn niet dodelijk. Omdat water echter een steen scherpt, testen steroïden je gezondheid op sterkte. Is het het waard?

En zelfs als u nog steeds niet geeft om gezondheidsproblemen, bedenk dan of u klaar bent om op steroïden te zitten omwille van extra spiervolumes? Misschien is het gewoon om hoog te trainen, niet afhankelijk te zijn van pillen en te genieten van het leven, waarin zoveel interessante dingen zitten!

Schade en gevolgen van het nemen van steroïden

Typische metgezellen van anabole steroïden zijn crunching en gewrichtspijn, alopecia, het uiterlijk of acne op het gezicht en lichaam, verhoogde druk, een toename in tepels en borsten bij mannen (gynaecomastie), aanvallen van woede en agressie.

Veel negatieve gevolgen manifesteren zich pas na jaren en decennia. Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat het nemen van steroïden niet alleen de belasting van het hart verhoogt, het risico op een hartaanval vergroot, maar ook kan leiden tot het ontstaan van kankertumoren.

Er zijn verschillende redenen waarom niet-professionele atleten besluiten om steroïden te gebruiken

1. Communautaire gevolgen. Atleten die steroïden gebruiken (“chemici”) proberen bijna altijd hun superioriteit te tonen over hun zwakke metgezellen. Het idee van een natuurlijke training wordt belachelijk gemaakt en bekritiseerd. Tegelijkertijd vertellen scheikundigen over de prachtige vooruitzichten om steroïden te gebruiken en alle negatieve aspecten te verbergen. Propaganda voor de toepassing van farma is wijdverspreid en op fora. Beginners zijn geïnteresseerd, en chemici zijn blij om hun interesse te bevredigen, idealiseren steroïden. Ja, het is een feit – de meeste steroïden weten niet hoe ze de voor- en nadelen van het gebruik van “pharma” objectief moeten beoordelen. Ze hebben zichzelf overtuigd van de relatieve veiligheid van steroïden en zijn van mening dat de voordelen aanzienlijk opwegen tegen de nadelen.

2. De wens om het doel te bereiken. Wanneer je jarenlang in de sportschool werkt, en wanneer je een trui draagt, ben je niet anders dan “niet-sporters”, je wordt teleurgesteld en ontevreden over jezelf. Het doel is immers om opgepompt te raken, maar er komt niets uit … Na een intensieve dialoog met de ervarenen, ontdek je de waarheid dat zonder anabole steroïde trainen in de sportschool gewoon lichamelijke opvoeding is om de vorm te behouden. Daarna blijft het ofwel om je doel aan te passen en te trainen voor de gezondheid zonder enige ambitie over massieve spieren, of probeer Arnold te worden met tablets.

Waarom denken atleten na over het gebruik van anabole medicijnen? Omdat zonder doping de resultaten zeer langzaam groeien. Steroïden zijn in feite doping voor professionals. Degenen die niet verdienen met hun lichaam, hoeven geen steroïden te gebruiken. Laten we echter nog steeds proberen te achterhalen wat de pluspunten zijn en wat de nadelen zijn van anabolen. Dus steroïden: is het goed of slecht?

anabole steroïde

Het eerste dat ik wil opmerken van de negatieve bijwerkingen van steroïden is het probleem met de wet. Russische wetgeving is onvolmaakt. Het stelt steroïden gelijk aan een medicijn dat steroïden natuurlijk niet zijn. Daarom, als u besluit uw farmacologie per post te bestellen, wees dan bereid om er zeven jaar lang voor te zitten. Is het oneerlijk? Ja, maar je moet de wetten gehoorzamen.

Als u minder dan twee jaar bent en u bent nog geen achttien, gebruik dan geen steroïden. Je weet nog steeds niet echt hoe je moet trainen, dus het resultaat is tijdelijk. Dat wil zeggen, u krijgt eerst 10 kilo en verliest dan dezelfde 10 kilogram. Waarom verspillen we geld en riskeren we het springen omwille van zulke, om het zachtaardig, twijfelachtig resultaat te zeggen? En denk niet dat het getypte houden. Houd het niet vast. Na de cursus heb je minder testosteron dan voor de cursus. Natuurlijk zal het binnen 2-3 weken herstellen tot een normaal niveau, maar gedurende deze tijd heb je al de tijd om het grootste deel van het aangekomen gewicht te verliezen.

De schade door steroïden is sterk overdreven. Als we over analogieën praten, kunnen we een cursus van twee maanden vergelijken met een fles dronken bier. Het is echter opmerkelijk dat bier wordt geadverteerd, en voor een steroïde gebruik kunt u een fatsoenlijke tijd doorbrengen. Bovendien is er een verslaving aan bier, maar er zijn geen steroïden. Dit is de absurditeit van de huidige wetgeving. Er is natuurlijk schade door steroïden. Maar het is erg karig als de cursus een competente coach is. De belangrijkste pobochka van steroïden – acne op het gezicht, geassocieerd met een enorm niveau aan testosteron. Als het verkeerd is om een ​​tabletcursus te maken, dan kun je en problemen met de lever shlopotat. Al het andere dat je over steroïden hebt gehoord, is onzin en fictie van jaloerse mensen. Acne en lever zijn echte bijwerkingen van het gebruik van steroïden. En injecteerbare stoffen op de lever hebben helemaal geen effect.

Om steroïden te gebruiken of niet, is uw beslissing. De zaak is echter niet eens in gevaar en niet in strijd met de wet. Het punt is dat het geen zin heeft om anabole steroïde voor amateurs te gebruiken. Denk er eens over na. De risico’s die u ontvangt, zijn de chimere niet waard, sneller vooruit.