bodybuilding voor beginners

Bodybuilding voor beginners: verhoudingen

Bodybuilding voor beginners is de periode waarin de basis van de toekomstige lichaamsbouw van de atleet wordt gelegd. In deze periode is het noodzakelijk om in de eerste plaats niet te letten op de huidige resultaten, maar op de systeemaanpassing van het organisme aan de toekomstige tewerkstelling in de sportschool. Deze periode duurt 2 tot 4 maanden, afhankelijk van de aanvankelijke conditie van de sporter. In dit stadium is het van het grootste belang om te leren hoe u uw spieren kunt voelen en hoe u een neuromusculaire verbinding tot stand kunt brengen. Neurosvyaz is een verbinding tussen de hersenen en spieren, waardoor u de doelspiergroep in de oefeningen kunt gebruiken. Met andere woorden, de efficiëntie van de oefeningen zal veel hoger zijn als je leert je lichaam te voelen. Maar om training correct te benaderen, heb je kennis nodig.

De evenredigheid van de ontwikkeling van het lichaam is de garantie voor zijn schoonheid. Maar helaas kunnen maar heel weinig mensen opscheppen over een harmonieus ontwikkeld lichaam.

Bodybuilding voor beginners: verhoudingen

Heel vaak moeten we observeren hoe een nieuwkomer de hal binnenkomt met een duidelijk doel: één of twee spiergroepen pompen. In de regel zijn dit mensen die geen idee hebben over bodybuilding voor beginners en natuurlijk “de meest intelligente en geïnformeerde persoon”.

Zeg niet eens dat dit een grote fout is. Immers, de verhoudingen in bodybuilding voor beginners spelen bijna de belangrijkste rol, omdat alle spiergroepen in proportie moeten worden ontwikkeld, dat wil zeggen dat ze overeenkomen met bepaalde parameters van de lichaamsstructuur.

Vaak treden dergelijke schendingen op vanwege het gebruik van verkorte trainingsprogramma’s, vaak uitgevonden door de nieuwkomer zelf. Dergelijke programma’s worden meestal door hen gebruikt in de beginfase van de training, wanneer de atleet elke groep spieren uitsluit van het trainingsproces.

Natuurlijk kan dit niet worden gedaan, anders kun je niet eens dromen over de volledige ontwikkeling van alle spiergroepen. Maar als tijd niet genoeg is? Dan moet je niet verkorte programma’s gebruiken, maar basisoefeningen, maar op zo’n manier dat je door alle spiergroepen heen werkt. Alleen in dit geval krijgt het lichaam de juiste verhoudingen.

bodybuilding voor beginners

Om de verhoudingen te behouden, moeten tijdens de training, vooral in de beginfase, dergelijke spiergroepen in het trainingscomplex worden opgenomen:

  • spieren van de rug,
  • spieren van de borst,
  • spieren van schouders,
  • biceps (handflexoren),
  • triceps (extensoren van de hand),
  • spieren van de dij.

De spiergroepen die zijn overgebleven, zijn de kuiten, de binnenste dijen, de heupbuigers – dat wil zeggen, de hamstrings en trapezius-spieren moeten worden uitgewerkt in een vrije modus, exclusief het trainingscomplex, als een permanente basis.

Natuurlijk is dit schema alleen ontworpen niet het eerste jaar van training en dan moet je zelf de toestand van je spieren beoordelen en daarna de achterblijvende spiergroepen corrigeren. Het is simpel: je hoeft slechts één oefening per spiergroep toe te voegen.

Dat wil zeggen, als je bijvoorbeeld op flexoren van de handen slechts 2 oefeningen hebt uitgevoerd, moet je nu drie oefeningen uitvoeren. Ook voor het beste resultaat moet je de achterblijvende spiergroep in training instellen als een van de eerste spieren die moet worden getraind. Helemaal aan het begin van de training heb je de kracht nog niet verspild en kun je de spieren kwalitatief uitwerken.

In het geval dat u het moeilijk vindt om uw achterblijvende spiergroepen alleen te bepalen, moet u letten op het middelste deel van de borstkas, de hamstrings, de binnenkant van de dijen, de nek, kuitspieren, de lagere delen van de flexorarmen, trapezius spieren en billen.

Dit zijn de gebieden die meestal achterblijven in ontwikkeling, waardoor disharmonie wordt geïntroduceerd. Ze kunnen alleen worden bewerkt op speciale simulators of met speciale apparaten. Maar u kunt de situatie binnen enkele maanden oplossen.

Het is beter om deze probleemgroepen niet toe te wijzen aan een afzonderlijke training, maar ze gewoon te verdelen in een andere, dat wil zeggen basistraining, en deze oefeningen op de achterblijvende spiergroepen onder de eerste te plaatsen.

Natuurlijk zijn de verhoudingen in bodybuilding voor beginners belangrijk, maar zorgvuldige studie van individuele groepen zal niet het gewenste resultaat geven. Het is veel beter om basisoefeningen met veel gewicht te gebruiken. Met deze benadering van het proces van training en probleemgroepen worden spiergroepen opgenomen in het werk. Dan zal het resultaat in de nabije toekomst verschijnen.

Regels van Great Bodybuilding

Een nuttige conclusie is het volgende: kennis en strikte toepassing van bepaalde regels maakt van lichamelijke opvoeding een sport (in ons geval bodybuilding voor beginners). Denk goed na, wat heb je nodig van de sportschool? Gewoon een gezondheids- of een sportuitkomst. Tussen deze concepten zit een kloof in de vorm van je zweet en een reeks beperkingen. Heb je het nodig? Klaar dat je moreel weigert om met een leuk gezelschap te lopen om naar de sportschool te gaan. Ben je klaar om jezelf te beperken in voeding, de mogelijkheid om naar cognitie te lopen, enz.? Als je er klaar voor bent, en nog belangrijker, als je dit fanatiek wilt, dan zul je een aantal regels moeten naleven die van de wandeling een oefenruimte maken, van lichamelijke opvoeding tot sport. En nu zal ik je deze regels vertellen. Ik zal je vertellen dat ik helaas aan het begin niemand te vertellen had en dus moest ik een heleboel kegeltjes vullen.

Degenen die spiermassa willen opbouwen, moeten begrijpen dat dit een zeer lang proces is. Niet kopiëren en gelijk aan de professionals, ze hebben ooit de benodigde prijs betaald. Wat moet je doen. Het is erg belangrijk om de resultaten niet aan het begin van de training te forceren.

Techniek om oefeningen te doen

Beginners moeten enkele zeer belangrijke ideeën begrijpen. De juiste techniek is van vitaal belang voor toekomstige groei. Vaak grijpen beginners grote gewichten zonder de betekenis van de oefening te begrijpen. Dienovereenkomstig werken niet die spiergroepen en is er geen groei vanwege het ontbreken van de juiste techniek. De belasting concentreert zich op de gewrichten, ligamenten, maar niet op de werkende spiergroep. Voorbeeld: tractie voor de rug. Pozhdnichav met gewicht, je begint biceps te trekken, rond je rug, boog uit…. Op het einde, zelfs na het beheersen van fatsoenlijke gewichten, is de rug nog steeds vlak. Het eerste doel van een beginner is om het lichaam voor te bereiden op toekomstige groei. En allereerst om de juiste techniek van het uitvoeren van oefeningen onder de knie te krijgen.

Ik heb hier een geheim over. Om de juiste techniek te leren, moet je leren hoe je de spiergroep verkort die je nodig hebt. Dit kan worden bereikt door imaginaire oefeningen zonder gewicht uit te voeren. Voordat u naar bed gaat, kunt u 5-10 minuten besteden aan denkbeeldige persen of bedrading om de samentrekking in de verpleging te voelen. Door deze constante oefening kun je heel snel leren hoe je de benodigde spiergroepen op de juiste manier kunt verminderen.