Bodybuilding verwerpt drugs – Drugs in bodybuilding

Ondanks hun gevaar bij gebruik in de sport zijn dergelijke stoffen heel populair. Maar ze zijn geclassificeerd als drugs in bodybuilding vanwege de euforie die ze veroorzaken, en dit zal noodzakelijkerwijs tot verslaving leiden. Als gevolg van hun erkenning zijn er dergelijke bijwerkingen zoals psychotische reacties, prikkelbaarheid en hallucinaties.

De meest gebruikte medicijnen bij bodybuilding zijn amfetaminen, cocaïne en verwante stoffen.

Het gebruik van hoge doses (overdosis) leidt tot neuromusculaire blokkering en de dood.

Dergelijke bijwerkingen van dergelijke stoffen zijn ook:

 • rusteloosheid,
 • duizeligheid,
 • problemen met in slaap vallen,
 • vermoeidheid,
 • verhoogde hartslag,
 • ernstig zweten,
 • moeite met plassen,
 • verhoogde bloeddruk,
 • verwijde pupillen,
 • droge mond,
 • verhoogde bloedsuikerspiegel (dit is vol met diabetes),
 • abnormale toename van spiertonus,
 • verhoogde bloedcoagulatie,
 • overbelasting van bijnieren,
 • stuiptrekkingen.

Maar het laatste deel verwijst waarschijnlijker naar de symptomen, die uiteindelijk in meer ernstige ziekten zullen veranderen.

Synthetische anabole androgene steroïden

Anabole steroïden zijn stoffen die verwante structuren zijn van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Meestal wordt dit hormoon gebruikt voor pijnlijke aandoeningen, met als gevolg het verlies van spierweefsel.

Maar wanneer u stopt met het nemen van steroïden, komt het tegenovergestelde effect dat eruit ziet als gewichtsverlies. Dit is zeker niets, maar het grootste gevaar is dat een man met normale testosteronproductie, die anabole steroïden gebruikt, vermindert en bij langdurige opname de productie van mannelijke hormonen in zijn lichaam volledig kan stoppen.

Bovendien veroorzaken androgenen veel andere bijwerkingen, die op het hormonale niveau werken en uiteindelijk leiden tot testiculaire atrofie. Dit wordt het effect van steriliteit genoemd, dat wil zeggen onvruchtbaarheid.

Drugs in bodybuilding

Als optie vormde soms in het lichaam een ​​lager niveau van hormoonproductie. In dit geval is er sprake van impotentie op de lange termijn.

Door de werking van anabole steroïden, maakt de prostaatklier, die in omvang toeneemt, het moeilijk om te urineren en te draineren. Er zijn pijn in de rug en het bekken, er zit bloed in de urine.

Ook door de werking van steroïden worden de nieren aangetast. Overtrad calciummetabolisme, en dientengevolge – de vorming van calculous stones in de nieren.

Steroïden en het cardiovasculaire systeem worden beïnvloed. Na een korte ontvangsttijd stijgt de bloeddruk, begint het proces van afname van lipoproteïnen met hoge dichtheid in het bloed en dit veroorzaakt het risico op cardiovasculaire aandoeningen, atherosclerose, hartaanvallen, bloedingen of vasculaire breuken onder stress.

Als gevolg van toxische effecten kan leverschade optreden. Hoewel dezelfde gevoeligheid resulteert in een verhoogde gevoeligheid, die om dezelfde redenen optreedt. Maar hoe dan ook, dit leidt tot een verzwakking van de lever, die vervolgens kan leiden tot hepatitis, allerlei tumoren die zich later ontwikkelen tot kanker.

Ook de gebruikelijke gevolgen zijn stagnatie van gal, degeneratie van levercellen (dit is wanneer levercellen de met bloed gevulde holtes in de lever vervangen). Ook helpen steroïden de groei van tumoren.

Bij intensieve training moet de hartspier niet minder dan 2 dagen rust per week krijgen.

Het begin van een leverfunctiestoornis kan worden bepaald door dergelijke tekens:

 1. Atrofie of een toename van de lever.
 2. Verhoogde dichtheid of nodulaire formatie.
 3. Pijnlijke gewaarwordingen bij het indrukken en loslaten.
 4. Geelzucht.
 5. Verkleuring van uitwerpselen.
 6. Pijn bij hoesten en bewegingen in de buikholte, die meestal palpabel zijn in de rechterbovenhoek van de buik.
 7. Roodheid van de handpalmen en het voorkomen van vlekken op de huid.
 8. Zwelling van de vingertoppen aan de basis van de nagels.
 9. Verandering in de mentale toestand of neurologische functie.

Door het gebruik van steroïden in het lichaam, wordt een overmatige hoeveelheid testosteron gevormd. En overmatig testosteron, dat het lichaam niet aankan, verandert in oestrogeen.

Drugs in bodybuilding

Oestrogeen is een vrouwelijk hormoon en bij mannen leidt het teveel ervan tot de vorming van vrouwelijke weefsels. Dit geldt met name voor de borst. Het effect van het vormen van een vrouwelijke borst bij mannen wordt gynaecomastie genoemd.

Bij sporters die de leeftijd van 20 jaar nog niet hebben bereikt, veroorzaken anabole steroïden vaak de sluiting van botgroeizones en voorkomen ze hun lengtegroei. Dit proces is onomkeerbaar.

Bij vrouwen bij de receptie van anabole steroïden begint het versterken van de tekenen van het mannelijke begin:

 • Ruwe stem, duidelijk te onderscheiden basnoten.
 • Versterking van de haargroei en verdeling ervan door het mannelijke type, in het bijzonder en op het gezicht.
 • Haaruitval op het hoofd vóór kaalheid, zoals bij mannen.
 • De menstruatiecyclus is verbroken.
 • Onvruchtbaarheid.
 • Borstverkleining.
 • Clitorale hypertrofie, die onomkeerbaar is. Het effect duurt enige tijd, zelfs nadat de inname van steroïden voltooid is.
 • Naarmate de afscheiding van talgklieren van de huid toeneemt, verschijnen grote mee-eters in het hele lichaam, wat leidt tot littekens op de huid van het lichaam en het gezicht.

Er zijn ook psychogene effecten als gevolg van het nemen van steroïden. Een persoon wordt erg agressief. Dit effect in de jaren 80 werd het effect van steroïde woede genoemd. Zo iemand wordt emotioneel onstabiel.

Na het stoppen van het gebruik van steroïden treedt acute depressie op, die snel vordert.

Ook wordt het gebruik van groeihormoon steeds populairder. Het is een medicijn dat dwerggroei bij kinderen voorkomt. En dit is ook doping, bovendien behoorlijk serieus. Het risico is dat het lichaam van de atleet te veel wordt toegediend, wat leidt tot acromegalie. Dit is een abnormale toename van uitsteeksels van borstels, voeten, oren, neus en kin.

De gelaatstrekken na het overtollige medicijn zijn afgerond, de lippen, tong en zachte gezichtstissues nemen toe. Ook kan het effect van het vergroten van de orbitale richels en frontale sinussen worden waargenomen, wat leidt tot het uitsteeksel van het voorhoofd. De vingers en tenen zijn verlengd en vormen de vorm van scapulae. Ook is er een sterk zweten, een toename van de activiteit van de talgklieren en een verscherping van de pigmentatie van de huid. De groei van kraakbeen en zachte weefsels, die negatief werken op de gevormde gewrichten, begint, die sterk beginnen te pijn te doen.

De groei van interne organen begint ook. En dit leidt tot congestief hartfalen. Er is een risico op diabetes. Atleten die geneesmiddelen gebruiken die groeihormoon bevatten, moet u weten dat ze vrij duur zijn, en de meeste zijn namaakproducten. Er is altijd een risico op het verwerven van chemisch verontreinigde geneesmiddelen die lijkengif kunnen bevatten.