Meest Gestelde Vragen

Onderstaand vind je een aantal vragen en antwoorden over onderwerpen die regelmatig de revue passeren.

Bestellingen

Kan ik zonder voorschrift van een arts bestellen?

Een voorschrift is NIET nodig bij de bestelling van onze producten.

Ik heb mijn bestelling ontvangen, maar deze is niet compleet.

Als dit voorkomt gelieve dan het contactformulier in te vullen met gedetailleerde informatie over wat u precies heeft gekregen en maak foto’s van alle etiketten. Het duurt meestal 2 werkdagen om te zien waar de fout ligt.
Als uw bestelling niet volledig is kunnen wij de bestelling opnieuw verzenden of krediet geven voor een nieuwe aankoop in onze winkel.

Is het erg als het leverings- en factuuradres niet hetzelfde is?

Dit is geen probleem zolang de naam op de creditcard hetzelfde is als die van het factuuradres.
Als het bezorgadres in een ander land is dan het factuuradres zullen wij wel een andere betaalmethode moeten gebruiken.

Hoeveel producten kan ik per keer bestellen?

U kan zoveel bestellen als u wilt. Wij raden nieuwe klanten wel aan om de eerste bestelling klein te houden, zodat u onze service eerst uit kan proberen. Bovendien krijgen terugkerende klanten korting, waardoor u dus voordeliger een grote aankoop kan doen.

Verzenden en bezorgen

Hoe lang duurt bestellen en bezorgen?

Doordat wij te maken hebben met verschillende tussenbedrijven zoals het postorder bedrijf en de douane is het mogelijk dat onze bestellingen niet op tijd aankomen.

Wat met grote bestellingen?

Als de bestelling te groot is voor onze normalen pakketten dan verdelen wij die in het aantal benodigde pakketten. De verzendkosten blijven hetzelfde. Wij doen dit om alles zo discreet mogelijk te kunnen verzenden.

Is het mogelijk om naar een postbus te versturen?

Ja, u kan uw pakket naar een postadres laten versturen.

Moet ik tekenen voor ontvangst?

Ja u moet tekenen voor ontvangst van uw pakket. Wij doen dit om fraude te voorkomen. Zo kunnen klanten niet zeggen dat ze hun producten niet hebben ontvangen terwijl ze dat wel hebben gedaan.

Vanaf waar worden bestellingen bestuurd?

Bestellingen worden verzonden vanuit verschillende warenhuizen in Europa, Amerika en Azië.

Aan welke landen leveren jullie?

Wij leveren wereldwijd.

Wat als een pakket niet voorbij de douane geraakt?

Wij hebben een succespercentage van 99% op het vlak van pakketten door de douane krijgen. Mocht u pakket toch worden onderschept dan wordt het pakket opnieuw verstuurd of krijgt u nieuw krediet om uit te geven in onze winkel.
Als dit het geval is kan u ons best zo snel mogelijk contacteren. Indien u ons een bewijs bezorgt van de douane, dat uw bestelling is tegengehouden brengen wij dit zo snel mogelijk in orde.

Mijn trackingcode doet het niet

Het aanmaken van een trackingcode duurt meestal 72 uur. Indien u na 3 werkdagen nog steeds geen code heeft ontvangen kan u ons best contacteren.

Wanneer u ziet dat uw pakket niet meer beweegt voor enkele dagen, dan is uw bestelling bij de douane aan het wachten op goedkeuring. Dit kan namelijk enkele dagen duren. Indien uw bestelling voor meer dan 10 dagen niet beweegt, kan u best contact met ons opnemen, zodat we dit kunnen nakijken.

Betalingen

Welke betaalmethoden zijn er?

Wij zijn één van de enige online steroïde shop die credit kaarten accepteren als betalingen.

Wij raden nieuwe klanten niet aan om bestellingen van boven de 750€ met credit kaart te betalen. Betalingen van nieuwe klanten worden best gedaan via SEPA overschrijving, Money transfer of Bitcoin. Deze betaalmethoden moeten niet geverifieerd worden én u ontvangt een korting wanneer u deze betaalmethode gebruikt.

Terugkerende klanten kunnen eender welke betaalmethode gebruiken en krijgen ook altijd korting op hun bestellingen.

Hoe lang duurt de goedkeuring van een betaling?

De goedkeuring van een betaling met creditcard duurt de eerste keer ongeveer 2 werkdagen. Daarna zal de goedkeuring sneller gaan.

Ik heb betaald maar mijn credit card is niet belast

Doordat wij uw credit kaart moeten verifiëren kan het tot 2 werkdagen duren alvorens uw kaart wordt aangerekend. Indien er na 2 dagen nog steeds geen melding is kan u best contact met ons opnemen.

Zijn er kortingen die ik kan ontvangen?

Wij hebben altijd verschillende seizoensgebonden kortingen in de aanbieding. Momenteel kan u genieten van de volgende kortingen:

  • 5% korting op bestellingen onder 750€ die betaald worden met SEPA overschrijving, Money Transfer of Bitcoin.
  • 10% korting op bestellingen onder 750€ die betaald worden met SEPA overschrijving, Money Transfer of Bitcoin.
  • 5% korting op iedere bestelling voor een terugkerende klant.
  • 10% korting voor terugkerende klanten op bestellingen boven de 750€
Waar moet ik mijn betaling naartoe sturen?

Wanneer u ervoor kiest om met overschrijving te betalen zal u de correcte informatie terugvinden bij het uitchecken van uw bestelling.

Waar moet ik de betaling naartoe sturen?

Als u een bestelling plaatst, wordt een betaalmethode aangeboden en direct naar uw emailadres verstuurd. Volg de instructies correct op om onnodige vertragingen te voorkomen.

Producten en website

Zijn jullie een legaal bedrijf?

Wij zijn een professioneel bedrijf. Wij leveren al meer dan 5 jaar originele, hoogwaardige anabole steroïden en bodybuilding gerelateerde producten van hoogwaardige kwaliteit zonder recept.

Hoe garanderen jullie de kwaliteit van de producten?

Al onze producten zijn origineel en direct afkomstig van wereldberoemde geneesmiddel distributeurs, dit merk je vanaf je eerste injectie of bij je eerste tablet. De merken die wij verhandelen zijn Alpha Pharma, Balkan Pharmaceuticals, Body Research, Britse Dragon, Pfizer, Eminence Labs, LA Pharma, Sun Rise, Maxpro (Max Pro), Thaiger Pharma en vele anderen. Op vele producten vind u zelfs een unieke code terug waarmee u de authenticiteit kan controleren op de website van de fabrikant.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

U kunt contact met ons opnemen bij de pagina ‘contact met ons’

We proberen altijd binnen 24 uur te antwoorden, maar het kan tot uiterlijk 2 werkdagen duren afhankelijk van uw locatie en het klantenservice.

Indien je na het bekijken van deze pagina alsnog met onbeantwoorde vragen zit, neem dan gerust contact met ons op. We zullen je dan zo spoedig mogelijk persoonlijk te woord staan.