meal preppen

MEAL PREPPEN, HOE DOE JE DAT?

Roosteren voedingsdeskundigen geen voorstander van meal preppen: voornamelijk te wijten aan het gebruik van olie of dierlijk vet, zijn “schuldig” is niet alleen de calorie gerechten te verhogen. “Als de olie wordt onderworpen aan een behandeling langer dan 4 minuten verhitten, vetten zetten in transvet formule gevaarlijk voor het cardiovasculaire systeem. Regelmatig gebruik van deze “hot” vet leidt tot vroeg sklerotirovaniyu schepen, met name de hersenen, “- zegt Rima Moysenko, diëtist, hoofd van het Centrum voor Esthetische Geneeskunde” Rimmarita”.
Terloops is het ook niet de meest bruikbare manier om te koken. Lange blootstelling aan hoge temperaturen vernietigt de structuur van de vezels en de producten verliezen hun bruikbare eigenschappen. “Koolhydraten van groenten en zetmeelhoudende producten ontleden tot glucose en verhogen de glycemische index van het product. Dit is vooral nadelig voor degenen die overgewicht zijn met een schending van koolhydraat metabolisme. Granen die zijn geblazen, breken ook af tot glucose. Dan is het flauw? Het feit dat het gevoel van verzadiging na het gebruik ervan je vrij snel laat, “- verklaart de voedingsdeskundige.
Wilt u harmonie houden? Kies de juiste kookmethoden.

Voorbereiding = succes

meal preppingGelaste producten worden snel en gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam, waardoor we alle nuttige spoorelementen kunnen ontvangen. Daarnaast wordt het gebruik van olie verwijderd, waardoor voedsel minder calorisch wordt.

Er zijn echter ook nuances in het koken. Bijvoorbeeld, de meeste van de producten die gekookt zijn, worden minder knapperig, verliezen een rijke smaak. “Bovendien, als u dierlijke producten op deze manier kookt, kunnen alle giftige elementen en metalen zouten in vlees vrijkomen in de eerste bouillon tegen de achtergrond van de hoge kooktemperatuur. Daarom is de eerste bouillon na het koken belangrijk om af te voeren en bereidt u de hoofdschotel al op de secundaire bouillon ”

Handig advies. Kook de groenten? Doe dit met het deksel gesloten, met de maximale temperatuur en de minimale hoeveelheid water die het voedsel slechts licht bedekt meal preppen. “Zo vermindert u de vrijlating van vitaminen en sporenelementen en hun verwijdering in het water. Koken groenten zijn beter om halfgekookt, om hun voedingswaarde te behouden en niet de glycemische index te verhogen, “- legt de diëtist uit.

Het ‘meal preppen’

Deze methode is een van de meest succesvolle voor het behoud van de voedingswaarde van vlees en groente. “Ten eerste zijn de producten bereid zonder olie, en ten tweede zijn ze sappig en tegelijkertijd laag calorie, makkelijk te verteren en bevatten geen irritaties. Dit voedsel is ideaal voor mensen die willen afvallen – het verzadigt snel en veroorzaakt geen verhoogde eetlust, “- legt de diëtist uit.
Echter, de smaak van deze gerechten is in de regel slecht, en dit lijkt niet op iedereen. Bovendien is het nogal riskant om te koken voor een paar grote stukken vlees – ze kunnen niet helemaal gestoomd worden, wat vrij gevaarlijk is voor de gezondheid.
Handig advies. “Verdun” de frisse smaak van het gerecht kan worden door pittige kruiden en knoflook toe te voegen.

Met bakken kunt u de vorm, de structuur, de kleur meal preppen, de smaak en de kwaliteit van het product behouden. Bovendien hoeft deze kookmethode niet veel aandacht te krijgen: zet de kip met groenten in de oven en ga naar andere dingen.

Echter, producten die verborgen vetten bevatten, wanneer ze gebakken zijn, verliezen hun nut om gewicht te verliezen. “Zelfs mager vlees in dit geval wijst een voldoende grote hoeveelheid vet. Daarom is het bakken van dierlijke vetten niet geschikt voor mensen die gewicht verminderen en ernstige maag-darmziekten hebben, “- zegt een voedingsdeskundige. Maar groenten, aan de andere kant, wanneer gebakken, behoudt nuttige voedingswaarde.

Handig advies. De ideale optie voor deze kookmethode is wortelgroenten: in de oven behouden ze hun structuur, en onder invloed van droge hitte wordt de suiker daarin gekarameliseerd en geeft het gerecht een originele zoete smaak. Geloof je me niet? Vergelijk de smaak van gekookte en gebakken bietjes.

Hoelang kun je dit bewaren?

preppen“Met deze methode kunnen we koken zonder olie. Echter, de bruikbaarheid van het product hangt af van welke soort grill u gebruikte – elektrische, aerogrill, enz. “, Zegt een voedingsdeskundige. Bijvoorbeeld, de elektrische modellen toelaten om te koken meer voedzaam voedsel, in tegenstelling tot die gevallen waarin we iets bakken boven een open vuur: dezelfde vloeistof voor de ontsteking wijst de macht in verschillende chemische samenstelling van producten. En het vet dat door het apparaat loopt, wordt snel verwijderd zonder een tweede kankerverwekkende rook te creëren.

Echter, het koken van vlees op open vuur is vrij gevaarlijk – het mag niet op het einde gekookt worden, waardoor het risico op infectieziekte wordt verhoogd.
Handig advies. Het is zeer belangrijk om de kookregels te volgen, waarbij de grill het product niet laat charten en alle interne sappen bewaart. “Voor dit doel worden de hoogte van het vuur, de kooktijd en de omwentelingsnelheid van het product rond de as geselecteerd. Aerogrill houdt rekening met deze parameters en stelt u in staat om ongezond gezond voedsel te maken, in vergelijking met die op de grill in de frisse lucht “, adviseert de deskundige meal preppen.

Inspiratie of hulp nodig?

Pannen met Teflon coating zorgen ervoor dat producten zonder olie kunnen frituren. En dit, zoals al begrepen is, is een minimum aan calorieën en geen transvetten.
Het is echter al lang bewezen dat dergelijke bakpannen, met regelmatige blootstelling aan hoge temperaturen, na een paar jaar werk, carcinogene stoffen die in het voedsel binnendringen, vrijlaten. Hoe meer krassen op de afwas – hoe meer kankerverwekkers in het product komen.

Handig advies meal preppen. Volgens de diëtist zijn gietijzeren frituurpannen veilig in deze zin. En als het frituren product releases sappen, is het het beste om perkamentpapier te gebruiken: Spreid het op de pan en leg op de top van de groenten of vlees – deze methode helpt voorkomen verkolen voedsel.

U kunt echter op een andere manier zonder olie doen: verwarm de pan op een zeer traag vuur, giet de ui daarheen en meng het na roeren. Smeer de groente gedurende 10-12 minuten over lage hitte. Tijdens deze tijd zal het vrij veel sap geven, wat de olie zal vervangen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.